olcsoberauto.hu
+36 70 555 55 44
1 | 2 |

Az öreg autó és az autóbérlés költségei

Új autó – drága autó, nincs ez másként az autókölcsönzés területén sem. De vajon érdemes-e idősebb autókat használni, ha ezzel csökkenthetők az autóbérlés költségei? 

A 2009-es válság óta érzem a legtöbb ismerősömön, hogy megváltozott az autók korával kapcsolatos gondolkodásuk. Korábban aki tehette, igyekezett legalább 4-5 évente lecserélni a kocsiját. Már persze akkor, ha viszonylag stabil fizetéssel rendelkezett, s az autóvásárlás havi részleteit nagyobb problémák nélkül fizetni tudta az általános 5-6 éves futamidők alatt. Akkoriban a legtöbb ismerősöm igyekezett ezt a havi költséget állandóra betervezni a családi költségvetésébe, s amint letelt az éppen aktuális autó havi részlete, már vásárolta is a következőt.

A válság után mindez megváltozott. A 30-40 ezer forintos havi devizás törlesztők 70-80 ezerre emelkedtek, s ezt már sokkal kevesebben tudták kifizetni. Inkább megpróbálták logikusan átgondolni: vajon mennyi ideig is marad használható az autó?

Egy világválság kellett ahhoz, hogy a magyarok egy része rádöbbenjen: a mai kocsikat azért nem 5 éves használatra tervezik, s nem a világ vége, ha valaki egy idősebb kocsival érkezik a gyerekekért az óvodához. 

Az autókölcsönzés világát mintha mostanában kezdené csak megérinteni ez a változás. A kutya se tudja, miért, de az átlagembernek, aki hétköznap simán elégedett a 12 éves Suzukival, autóbérlés során csillogni kezd a szeme, s legszívesebben csak a fél éves, full extrás modellek közül válogatna.

Pedig az autóbérlés nagyon is működőképes az idősebb autókkal is, ezt garantáljuk.

A bérelhető autók többsége nem egy éves modell, s bizony, található közöttük 10 évnél idősebb darab is. Bátran merjük ajánlani ezeket a kocsikat. Nem az életkor számít, hanem a rendszeres karbantartás, felügyelet, alapos átvizsgálás. Olyan autó a cégünktől nem kerül forgalomba, mellyel előre látható műszaki gond adódna autóbérlés közben.

És nézzük csak a másik oldalát is a dolognak. Ön mit is nyer, ha egy idősebb autót bérel néhány napra? A megfizethetőséget. Ön is ismeri az autópiacot, pontosan tudja, hogy mennyibe kerül egy új autó. Ha egy autókölcsönző ilyent akar beszerezni, akkor két választása van: megveszi készpénzért, vagy lízingeli. Azt sem ördöngősség kideríteni, hogy egy csillogó új modellnek mennyi a havi lízingdíja. Sok. Márpedig a magas lízingdíjat vagy a vételárat a tulajdonos vissza is akarja kapni, nyereséget vár a befektetésétől. Autóbérlés esetén ez nem megy máshogyan, mint az egeket verő bérleti díjakkal.

Éppen ezért az is alapelvünk, hogy nem autócsodákat kell kínálni a bérautót kereső közönségnek, hanem olyan kocsikat, melyeket a hétköznapok során kényelmesen használni tudnak. Önnek valószínűleg nem az a célja, hogy a frissen kölcsönzött autóval a lottónyertest alakítsa, igaz? Nem felvágni akar, hanem közlekedni. És bizony az esetek többségében ez azt is jelenti, hogy nem egy szalonautóra, hanem egy kényelmes és biztonságos átlagkocsira van szüksége.

1 | 2 |
Fel az oldal tetejére