Autóbérlés készpénzért vagy bankkártyával

Autóbérlés készpénzért vagy bankkártyával

Most akkor kell bankkártya az autóbérléshez, vagy nem kell? Tisztába tesszük a kérdést!

Az autókölcsönző cégek kétféle módszert követnek: vagy csak készpénzért kölcsönöznek autót, vagy éppen ellenkezőleg, kötelezővé teszik a bankkártya használatát. Van, ahol még az sem mindegy, hogy milyen kártyát használsz: csak a dombornyomott jó, csak a Visa a megfelelő, vagy csak a MasterCard a használható.... borzalom. Hogyan igazodj el, ha utazni szeretnél és közben autót is bérelnél? Nincs két társaság, amelyiknek ugyanaz lenne a megfelelő.

A szigorú pénzügyi előírások az autókölcsönző cégeknél mind azért vannak, mert ezek a cégek borzalmasan féltik az autóikat az ügyfeleiktől. Mi lesz, ha ellopják, ha nem kerül vissza épségben a kölcsönzött bérautó?

Sok helyen előírják, hogy csak készpénzért viheted el az autót. Félnek attól, hogy a hitelkártyád nem lesz valódi, hogy a bank letiltja a kifizetést, nem lesz elég fedezet a számládon. Ha ilyen társaságtól kölcsönöznél bérautót, számíts arra, hogy egy nagy rakás pénzzel kell az átvételre érkezned. Legyen nálad elegendő kápé a bérleti díjra, meg legalább még százezer forint a kötelező kaucióra. Egészen biztos, hogy szabad szemmel is elég jól látható letétet fognak tőled kérni, s természetesen azt is készpénzben.

A másik véglet a kártyás cégeké. Itt sincs túl nagy rugalmasság: a kártya kötelező, s szerencséd lesz, ha éppen azt a típusú kártyát elfogadják, ami a tárcádban lapul. Az ilyen autókölcsönző a kártyára terheli a kaució összegét. Felhatalmazást kell adnod a bankodnak, hogy az autókölcsönző hozzányúljon a számládhoz és letétbe helyezzen legalább százezer forintot, vagy többet. Az autókölcsönzőnek semmi rizikójanincs. Vajon te is biztonságban vagy? Az ilyen kötelező letétnél soha nem tartasz attól, hogy valami hiba csúszik az ügyintézésbe és nem csak egy-két napra köti le a bank a pénzedet? A bérautót már rég visszavitted, de az elrontott banki intézkedések miatt fogalmad sincs, mikor oldják fel a zárlatot a számládról.

Az Olcsó Autóbérlésnél ilyen nem fordulhat elő. Nálunk belföldön egyáltalán nincs kaució, ugye tudtad? Nem terheljük meg a számládat százezrekkel és készpénzben sem kell magaddal hoznod egy kisebb vagyont.

Ami a lényeg: az Olcsó Autóbérlésnél készpénzzel is, kártyával is kifizetheted az autóbérlésed díját. Ahogyan akarod, választásod szerint. Nem tesszük kötelezővé a bankkártyás fizetés és a készpénzforgalmat sem. Legyen a saját igényeid szerint, ahogyan jobban hozzáférsz a pénzedhez. Van ennél kényelmesebb megoldás az autóbérlésben

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat