Autóbérlés nőknek

Autóbérlés nőknek

Szeretjük, ha egy nő választ bérautót nálunk. Biztosak lehetünk benne, hogy maximálisan a szerződés betartásával, kíméletesen használja és épségben, tisztán fogja visszahozni az autókölcsönzés végén. Egy férfi pénzért vett tárgyként kezeli a kölcsönzött autót, egy nő viszont úgy fog rá vigyázni, mint az otthonára. Vajon miért más, ha nő bérel autót, mint ha egy férfi teszi ugyanezt?

Látott már olyan autókölcsönzőt, mely a női autósokat is igyekszik maximálisan kiszolgálni? Mi még nem. A legtöbb autókölcsönzőt férfiak vezetik, akik meg sem próbálják megérteni, mire volna szükségük a női sofőröknek.

Az autóbérlés férfimunka?

Egészen biztos, hogy nem szándékos diszkriminációról van szó, de tény, hogy az autókölcsönzés férfinyelven működő szakma. Nézze csak meg a kölcsönzők weboldalait: mintha a nők igényei nem is léteznének. Férfias és erős autókkal találkozunk a kölcsönzők kínálatában, melyeket műszaki paraméterek és férfias jelzők sokaságával ajánlanak az ügyfelek figyelmébe. Persze valószínű, hogy nem csak a kölcsönzőben dolgozók, hanem az ügyfelek többsége is a férfiak közül kerül ki, akik az erőtől duzzadó megfogalmazásokat, nem pedig a nőies finomságokat keresik a leírásokban. De milyen is legyen egy nőies autókölcsönző, miben mások a nők, ha bérautót keresnek?

 

A férfiak többsége racionális érvek alapján dönt. Megnézi a bérautó kategóriáját, a felszereltségét, az árát és ez alapján megköti a szerződést. Nos, autóval kapcsolatban nőt még nem láttam racionális alapon dönteni.

Nem mindegy a bérautó színe

Egy nő mindig érzelmi alapon dönt. Ha nem „szólítja meg” a kiválasztott autó, akkor nem lesz autóbérlés. Később persze előkerülnek a számára fontos racionális szempontok is, de az észérvek mindig a második helyre szorulnak.

Hogyan választ kocsit egy nő? Például szín alapján. Megáll a bérautók között a telephelyen, és egyből kiszúrja az egyetlen színes autót. Lássuk be, hiába érhető el ma már a szivárvány összes színe a gyártók kínálatában, a kocsik többsége még mindig feketének, szürkének tűnik. De ha egy nő szeme pillant végig a soron, akkor a szürke bérautóink mintha nem is léteznének. Hiába jobb, megbízhatóbb a mellette álló sötétkék, vagy ezüst színű autó, ha ő egyszer kiválasztotta az egyetlen napsárgát vagy pirosat, akkor már nincs is miről tárgyalni tovább.

A női autóbérlő a használhatóságot keresi

Ha egy nő autót bérel, akkor soha nem az autó iránt érdeklődik. Férfi ügyfeleink gyakran bérelnek csak azért prémium kategóriájú bérautót, hogy kipróbálják, vagy hogy lássák őket egy Audi A7-tel érkezni a tárgyalásra. A női autókölcsönző a funkció alapján választja ki az autót. Mire van szüksége? Mekkora rakodótér kell, kényelmes lesz-e a gyerekeknek? Sokkal jobban érdekli a jármű megbízhatósága, mint a motor teljesítménye.

A legtöbb nő nem magának bérel autót

Ha egy nő autót bérel, akkor többnyire a családjával utazik. Ezt mutatják a kiválasztási szempontjai is. Egy férfi, ha lelkesedik az autó iránt, azonnal beül a vezetőülésbe és elképzeli a vezetés élményét. Akkor viszi el a bérautót, ha azt jó vezetni. Egy nő gyakran kezdi a hátsó ülésen az ismerkedést: elég tágas lesz-e a gyerekeknek?

Az autót kölcsönző nők a férfiaknál sokkal jobban fognak vigyázni a bérautókra. Tisztábban hozzák vissza, kevésbé hajtják meg, nem hajszolják, nem erőszakoskodnak vele. Egy férfi talán úgy véli, hogy a bérelt autó csak egy olcsón vett eszköz céljai eléréséhez. Az autóbérlés egy nő számára egészen más: kicsit az otthon kibővítése, a saját személyes tér megnövelése az autóbérlés néhány napjára. Hölgyeim, jöjjenek, vigyenek el egy bérautót, várjuk Önöket szeretettel.

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat