Autókölcsönzés télen

Autókölcsönzés télen

Attól, hogy hideg van és esik a hó, még nem kell lemondani az autókölcsönzés kényelméről. Néhány jó tanács, hogy a téli autókölcsönzés is biztonságos és kellemes élmény maradhasson!

A legfontosabb – nem csak télen –, hogy biztonságos autókölcsönzőt válassz. Kerüld el a csak az olcsóságra menő, lepusztult telephelyeket, ahol az „irodát” egy fél perc alatt eltakarítható lakókocsi jelenti a telep sarkában. Kerüld el a helyet, ha azt látod, hogy az autókról most kaparják le a havat, s úgy kell keresni valahonnan egy feltöltött akkumulátort, hogy a kocsi egyáltalán indítható legyen.

Ha egy biztonságos autókölcsönzőtől bérelsz autót, akkor biztos lehetsz abban, hogy a kocsi miatt nem fogsz balesetet szenvedni. Egy jól felkészített autóban alap a megfelelő téli gumi, a fagyálló, a téli folyadékkal feltöltött ablakmosó.

És ami nem látszik: az autót olyan műszaki állapotban adjuk át, ami megfelel a téli közlekedésnek. Garantáljuk, hogy nincs gond a fékekkel, nem hibás az akkumulátor, nem kormosak a gyertyák, nem spóroltuk ki a kötelező olajcseréket sem.  Az autókat rendszeresen szervizeljük, karbantartjuk, tisztítjuk. Jobban vigyázunk a kölcsönözhető bérautókra, mint némely tulajdonos a saját járgányára. Biztosak vagyunk benne, hogy a rendszeres és szakszerű karbantartások miatt ezek a kocsik több törődést kapnak, mint az otthon, a sufniban barkácsolgatott hétvégi családi autók.  

A bérautók takarítása

Téli autókölcsönzésnél fontos szempont, hogy mi a helyzet az autó takarításával. Tudjuk jól, hogy nem lehet elkerülni, hogy a sós latyak felverődjön, vagy a lábunkon bevigyük a kocsiba. A télen is használt autó piszkos, ezt tudomásul vesszük. Csak annyit kérünk, hogy úgy használd, mint a sajátodat. A normál hólés, latyakos utastérhez egy szavunk se lesz, de azért lehetőleg ne ülj be sáros gumicsizmával a kocsiba, ha a téli hétvégi erdei kiránduláshoz akartál bérautót kölcsönözni (nehogy már a sajátod legyen sáros, igaz?).

Az autókat mindig tisztán adjuk át. Amikor visszahozod, egyből takarítani visszük, ennek díját azonban felszámoljuk – ezért kérünk tőled is takarítási hozzájárulást.   

Baleset bérautóval

Bármennyire is vigyázol a kocsira, vannak helyzetek, amikor nem lehet elkerülni egy koccanást. Főleg ilyen időben ez nem is mindig rajtad múlik. Hiába vagy szabályos, vagy csak állsz az út szélén, ha jön valaki szemből, aki már nem ura a járműnek.

A bérautóink kötelező biztosítása rendben van, így, ha vétlen károsultként szenvedsz bármilyen balesetet, azt a biztosító téríteni fogja. Fontos, megkönnyíted a munkánkat, ha legkisebb ütközésnél is rendőrt hívsz és jegyzőkönyvet vetetsz fel. Erre a felelősség kérdésének egyértelmű eldöntése miatt van szükség. Nem akarunk vitába keveredni veled azzal kapcsolatban, hogy te okoztad a balesetet vagy nem, és nem akarunk utólag pereskedni sem a kártérítések miatt. Ezért fontos, hogy egy rendőrségi jegyzőkönyv eldöntse a vitákat.

Ha a balesetért te vagy a felelős, akkor az autót a CASCO biztosítás terhére tudjuk megjavítani. Fontos tudnod, hogy ennek van egy önrésze is, melyet ebben az esetben neked kell kifizetned. A kártérítési felelősséged tehát a CASCO önrészének mértékig terjed. Nem kell attól tartanod, hogy ha összetöröd a kölcsönzött autót, akkor milliós költséget kell a javításért a nyakadba venned.

Nem mindig fizet a kötelező

Fontos tudnod, hogy vannak olyan esetek, amikor teljesen mindegy, hogy van érvényes biztosítás az autón, a kötelező terhére a biztosító nem fog helyetted fizetni. A biztosító kifizeti a sérültek kárát, de ezt a pénzt mind be fogja hajtani tőled. Ilyen eset, ha például másnak, erre nem jogosult személynek átengeded az autó vezetését; ha jogsi nélkül vezetsz, vagy ha alkoholos, gyógyszeres, vagy bármilyen más befolyásoltság alatt okoztál balesetet. Magyarul: ha egy pohár bort is ittál a baleset előtt, vagy lába vagy egy altatótól, akkor a biztosító rád fogja terhelni a kártérítés teljes összegét. Nem érdemes ezzel játszani, tartsd be a szabályokat, hogy télen is elégedett lehess az autókölcsönzéssel.

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat