Az öreg autó és az autóbérlés költségei

Az öreg autó és az autóbérlés költségei

Új autó – drága autó, nincs ez másként az autókölcsönzés területén sem. De vajon érdemes-e idősebb autókat használni, ha ezzel csökkenthetők az autóbérlés költségei? 

A 2009-es válság óta érzem a legtöbb ismerősömön, hogy megváltozott az autók korával kapcsolatos gondolkodásuk. Korábban aki tehette, igyekezett legalább 4-5 évente lecserélni a kocsiját. Már persze akkor, ha viszonylag stabil fizetéssel rendelkezett, s az autóvásárlás havi részleteit nagyobb problémák nélkül fizetni tudta az általános 5-6 éves futamidők alatt. Akkoriban a legtöbb ismerősöm igyekezett ezt a havi költséget állandóra betervezni a családi költségvetésébe, s amint letelt az éppen aktuális autó havi részlete, már vásárolta is a következőt.

A válság után mindez megváltozott. A 30-40 ezer forintos havi devizás törlesztők 70-80 ezerre emelkedtek, s ezt már sokkal kevesebben tudták kifizetni. Inkább megpróbálták logikusan átgondolni: vajon mennyi ideig is marad használható az autó?

Egy világválság kellett ahhoz, hogy a magyarok egy része rádöbbenjen: a mai kocsikat azért nem 5 éves használatra tervezik, s nem a világ vége, ha valaki egy idősebb kocsival érkezik a gyerekekért az óvodához. 

Az autókölcsönzés világát mintha mostanában kezdené csak megérinteni ez a változás. A kutya se tudja, miért, de az átlagembernek, aki hétköznap simán elégedett a 12 éves Suzukival, autóbérlés során csillogni kezd a szeme, s legszívesebben csak a fél éves, full extrás modellek közül válogatna.

Pedig az autóbérlés nagyon is működőképes az idősebb autókkal is, ezt garantáljuk.

A bérelhető autók többsége nem egy éves modell, s bizony, található közöttük 10 évnél idősebb darab is. Bátran merjük ajánlani ezeket a kocsikat. Nem az életkor számít, hanem a rendszeres karbantartás, felügyelet, alapos átvizsgálás. Olyan autó a cégünktől nem kerül forgalomba, mellyel előre látható műszaki gond adódna autóbérlés közben.

És nézzük csak a másik oldalát is a dolognak. Ön mit is nyer, ha egy idősebb autót bérel néhány napra? A megfizethetőséget. Ön is ismeri az autópiacot, pontosan tudja, hogy mennyibe kerül egy új autó. Ha egy autókölcsönző ilyent akar beszerezni, akkor két választása van: megveszi készpénzért, vagy lízingeli. Azt sem ördöngősség kideríteni, hogy egy csillogó új modellnek mennyi a havi lízingdíja. Sok. Márpedig a magas lízingdíjat vagy a vételárat a tulajdonos vissza is akarja kapni, nyereséget vár a befektetésétől. Autóbérlés esetén ez nem megy máshogyan, mint az egeket verő bérleti díjakkal.

Éppen ezért az is alapelvünk, hogy nem autócsodákat kell kínálni a bérautót kereső közönségnek, hanem olyan kocsikat, melyeket a hétköznapok során kényelmesen használni tudnak. Önnek valószínűleg nem az a célja, hogy a frissen kölcsönzött autóval a lottónyertest alakítsa, igaz? Nem felvágni akar, hanem közlekedni. És bizony az esetek többségében ez azt is jelenti, hogy nem egy szalonautóra, hanem egy kényelmes és biztonságos átlagkocsira van szüksége.

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat