Hogyan ne bérelj autót?

Hogyan ne bérelj autót?

Van abban némi ellentmondás, hogy ha autót veszünk, akkor előszeretettel választjuk a 10 évnél öregebb használt kocsikat. De ha bérautóba ülnénk, akkor mindig az újat, a tökéleteset, a legfrissebb modellt keressük. Vajon érdemes új autót keresni autókölcsönzéskor?

A jó autókölcsönzés nem azt jelenti, hogy ha nem a saját autódat használod, akkor az elérhető legdrágább és legújabb autócsodát kell kibérelned.

Legtöbben először filmekben találkozunk az autókölcsönzés működésével. A főhős a legnagyobb természetességgel ül be a repülőtéren kibérelt autó volánja mögé. Számára annyira mindennapos ez a mozdulat, mint nekünk a buszra szállás egy hideg pesti reggelen. Ezek a bérautók mindig újak, kifogástalan állapotúak, csillogó fényezésűek. Persze, hogy ilyenek, ha a filmek az amerikai középosztály életét igyekeznek mutatni, de van ennek más oka is.

Amit a filmeken átsz, legtöbbször csalóka. Ezeket a mozikat olyan országokban készítik, ahol az autó tulajdonlása is egészen mást jelent az emberek számára. A napi használatra szánt autó többnyire újszerű autó, néhány éves darab, amit egy átlagos futásteljesítmény és letöltött idő után már cserélnek is egy újabb modellre. És nálunk? A magyarországi autók átlagos életkora 14 év feletti, a kocsik kétharmada idősebb 10 évesnél.  

Az autókölcsönzés akkor lesz számodra sikeres, ha a valódi igényeid alapján választod ki a bérautódat. Ha nem villogni akarsz, hanem közlekedni, s ehhez van szükséged egy jól működő, valódi autóra – nem a mozifilmek csillogó díszletkocsijaira.  

Sokan még mindig azt gondolják, hogy autókölcsönzéskor csak a szalonállapotú, legújabb típusú autó felel meg a számukra. Ez nem is lenne baj, hiszen mindenki válassza azt, amire igénye van. A probléma akkor kezdődik, ha az extra minőséget jelentő autót diszkont áron szeretné megkapni a bérlő. Ha pedig erre nincs lehetősége, akkor máris leminősíti az autókölcsönzőt, sőt, az egész autóbérlést – ez túl drága, nem engedhetjük meg magunknak.

Autókölcsönzésnél kapjunk tehát egy új autót, de egy 10 éves használt kocsi árán – valahogy így áll össze a tipikus igény.  Sajnos, erre nem nagyon van esély.

Az autókölcsönzés költségeivel éppen úgy számolni kell, mint az autóvásárlás költségeivel.  Ha venni akarok egy új autót, felmérem, mire van igényem, s mire van pénzem. Szeretnék egy nagy, erős, szalonállapotú terepjárót? Rendben, de annak közismerten elég magas ára lesz. Éppen így, egy új Audi A7 bérlése sem képzelhető el ugyanazokkal a feltételekkel, melyekkel egy városi kisautó elhozható az autókölcsönzőtől.

Tény, hogy minden mélyen rögzült tévhittel ellentétben az autókölcsönzés nem drága – ezt már számos cikkben igyekeztünk megvilágítani. Drágának akkor találhatjuk, ha egy magas kategóriába tartozó igényt szeretnénk kielégíteni az alapkategória árán. Ha bútort veszünk, ha autót, ha hűtőszekrényt, mindnél tudomásul vesszük, hogy az igényeinket kielégítő alapminőséget kapjuk meg alacsony áron, kedvezményekkel. De ha extra igényekkel lépünk fel, ha a bútort a legjobb keményfából szeretnénk, ha a hűtőbe ledes világítású külön borhűtő kell, akkor annak az árát az extrák között kell már megfizetnünk.

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat