Így csökkentheted a koronavírus esélyét az autódban!

Így csökkentheted a koronavírus esélyét az autódban!

A COVID-19 vírus - amelyet koronavírusnak neveznek – hivatalosan március 12-én vált globális fertőzéssé amikor 132 000 ember fertőződött meg a világban. Ez a gyorsan terjedő vírus sok embert arra késztet, hogy hatékonyabb, és más módszerekkel tisztítsák meg a körülötte lévő felületeket. Bár bőven van információ az általános higiéniáról, arról kevesebb, hogy mit kell tenni egy bérelt járművel, a sajátoddal, vagy egy autómegosztós járművel. Összegyűjtöttük, hogy mire figyelj oda.
 
A mi autónkkal semmit nem kell tenned!
Mielőtt tovább olvasod a cikket egy fontos infó: ha tőlünk bérelsz autót, akkor semmit nem kell tenned, mert mi már mindent megtettük. Március 10-től minden - az olcsoberato.hu-tól bérelt autónkat - kívül belül antibakteriális fertőtlenítő és tisztítószerrel tisztítjuk meg, és ha házhoz szállítva kéred egy olyan kolléga viszi, aki maszkban, és kesztyűben van, és csak minimális ideig lép veled kapcsolatba. Hacsak tehetjük kerüljük a készpénzforgalmat is. Nálunk biztonságban vagy, de mit tegyél mégis, máshol?  
 
Amikor az egyész világ kezet mos, moss te is
A Betegségkezelő Központok (CDC) irányelveinek megfelelően fontos kezet mosni étkezés előtt és után, a mellékhelyiség használata előtt és után, valamint akkor is ha kifújtad az orrod, vagy tüsszentettél. A kézmosás az autóvezetés előtt vagy után is megelőző intézkedés. A kézmosás csökkenti a járműbe behozott baktériumokat, és korlátozza annak a kockázatát, hogy a vírus kikerüljön a járműből. Fontos, hogy olyan kézfertőtlenítőt használj amelyik legalább 60% alkoholtartalommal rendelkezik. A kézmosás és az emberekkel való érintkezés elkerülése lett a legjobb módszer a betegség megelőzésére. A tiszta kéz azonban nem nyújt védelmet ha a felület, amit megfogsz piszkos, fertőzött. Mi éppen ezért fertőtlenítjük az autónkat, mielőtt kölcsönadjuk neked.
 
Így terjedhet a koronavírus az autóban
A koronavírus azért tud gyorsan terjedni a kocsiban, mert rengeteg féle felület van (bőrt, fém, szövet) ami már lehet a vírus melegágya. (Ismételjük, hogy mi csak tiszta autót adunk neked, ezért nálunk ez a veszély nem állhat fent). Terjedhet úgy is, ha valamelyik utas beteg, de erre kicsi az esély.
 
Így tisztítsd meg az autódat
Noha még nincs oltás, ellenszer a COVID-19-re, a jó hír az, hogy a vírust a meg lehet ölni. Számos módszer áll rendelkezésre arra, hogy a járművet a járvány idején is biztonságossá tedd. A szakértők azt javasolják, hogy használj egyszer használatos kesztyűt. A leggyakoribb EPA-nyilvántartásba vett háztartási fertőtlenítőszerek hatékonyak lehetnek, azzal meg is tisztíthatod az autót, és ezzel is megvédheted magad, illetve a családod.
 
Ha autómegosztót használsz
Mi nem javasoljuk, hogy ezt tedd, mert nem lehet tudni azt, hogy aki előtted használta a kocsit nem volt-e fertőzött, de ha mindenképp ezt a megoldást választod, akkor azokat a helyeket kerüld el, vagy töröld le, amelyeket az előtted az autót használó biztosan megfogott. Az ajtófogantyú vagy a kormány, a váltó, a biztonsági öv, a rádió az érintőképernyők, biztos, hogy össze van tapogatva. Az autó külseje kevésbé lehet vírushordozó.  
 
A legfontosabb a higiénia
"A higiénia továbbra is a legjobb védelem a COVID-19 ellen" - nyilatkozta Patrick Warren, a New York City Metropolitan Közlekedési Hatóságának biztonsági tisztje. "Arra kérünk mindenkit, hogy ha utazik akkor mindenképpen kiemelten figyeljen a higiéniára”
Ha olcsó, tiszta, és vírusmentes autót szeretnél akkor kattints ide: www.olcsoberauto.hu.
 
Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat