Mutatjuk, hol mérik a sebességet novemberben a rendőrök!

Mutatjuk, hol mérik a sebességet novemberben a rendőrök!

Az egyre több fix telepítésű, nem csak a sebességre figyelő Komplex Közlekedési Ellenőrző Pont mellett temérdek mobil egységgel is dolgozik a rendőrség. Mutatjuk, hogy hol.

Nem árt megjegyezni, hogy hová rakott a rendőrség fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontokat, a múlt heti négy után e héten további 5 megye fix kameráinak helyét ismerhettük meg, de jó tudni azt is, hogy mely helyszínekre mennek ki a változtatható helyű KKEP-kkel a zsaruk. Nem azért, mert amúgy javasolnánk a gyorshajtást, hanem csupán azért, hogy ezeken a pontokon különösen figyeljünk az előírt sebesség betartására. A sebességmérések helyszíneit persze nem kell feltétlenül havonta bebiflázni, a díjnyertes TraffiHunter, s a legjobb navigációs programnak számító Waze is rendre felhívja azokra a figyelmet.

De a fentieknél is sokkalta fontosabb, hogy a relatív, az időjárási viszonyoknak megfelelő sebességválasztásra is figyeljünk! Ködös, csúszós úton a maximálisan engedélyezett tempó is sokszor túlzott! Továbbá, ha nálunk nem is kötelező, erősen ajánlott a téli gumi − meggyőzésként nincs jobb, mint saját téligumitesztünk eredménysora. És ha már közlekedésbiztonság felé kanyarodtunk − ami persze a sebességellenőrzésnek is egyértelmű célja − tessék használni a tompított fényszórót, főként az akár csak enyhén ködös, párás napokon, meg persze országúton kívül, ahol amúgy is kötelező, de városban is mindig ajánlott az mostanság. A szabályos nappali menetfénnyel helyettesíthető persze a tompított, de abból nem lesz baj, ha a nagyobb fényt felkapcsoljuk. Csak a ködfényszórót ne tessék, ha az nem indokolt! További biztonságos közlekedést, akár napsütéses, akár borongós a napunk!

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat