Vigyázz a túl olcsó autókölcsönzőkkel

Ma egyre több autókölcsönző hirdeti magát alacsony árakkal, szinte fillérekért elérhető autóbérléssel. Érdemes vigyázni ezekkel a szolgáltatókkal, mert könnyen ráfázhat, aki semmi másra nem figyel, csak a legolcsóbb ajánlatot keresi mindenütt.

Bérelj olcsón, olcsó az autóbérlés, bérautót adok olcsón, olcsó, olcsó! – rikoltozzák egyre növekvő számban a hirdetések az interneten. Ma már úgy tűnik, az olcsó bérautók között nincs alsó határ. Kapok autót napi kétezerért? Igen! Jó, és napi ezerötért, ezerért, ötszáz forintért?   

Az elmúlt néhány hónapban tényleg gombamód elszaporodtak a városban az olcsó bérautót kínáló szolgáltatók. Egyetlen vonzerejük az alacsony ár, azért is igyekeznek padlóba döngölni a napi bérleti díjakat. Pontosabban azokat a bérleti díjakat, melyeket a hirdetésekbe beleírnak, vagy amelyek megjelennek a weboldalak nyitólapján.

Miért vigyázz a túl olcsón kínált ajánlatokkal?

Tudom jól, nagyon sok ember él az alacsony ár bűvkörében. Lehet, hogy nem lesz gyanús nekik, ha a bőrkabátot háromezerért kínálják a piacon, vagy a csúcskategóriás mobilt tízezerért adja a kisboltos a kapualjban. Becsukják a szemüket és örülnek a jó vételnek. Igen ám, de míg egy drágán megvásárolt kínai gagyi telefon csak némi bosszankodást okozhat a kidobott ezresek miatt, addig a gyanúsan olcsó bérautó konkrétan az életünket teszi kockára.

Az autó veszélyes üzem. Más autójába akkor ülünk be, ha biztosak vagyunk benne, hogy az műszakilag rendben van, működik a fék és nincs tövig kopva egyik gumi sem. Ki ülne be szívesen egy olyan autóba, melynek semmit sem tud az előéletéről?

Egy autó fenntartása pénzbe kerül, nem is kevésbe. Fizetni kell a karbantartást, a biztosítást, az adót és a jármű így is nagyon gyorsan amortizálódik. Vajon egy autókölcsönzőnek megéri, ha annyi bevétele sincs a kocsiból, amennyit havonta rá kell költenie?

A gyanúsan alacsony árakkal dolgozó autókölcsönzőknek valahol meg kell spórolniuk azt a pénzt, amit nem hoz be a bérbe adott jármű. Vajon min takarékoskodnak?

Talán annyira olcsón vásárolták az autót, hogy mindegy, mennyi pénzt hoz be, akkor is nyereséges az üzlet? Akkor ez valamelyik ismerős kéz alatt megszerzett, ezerszer agyonhasznált régi verdája. Megpróbált tőle valahogy olcsón megszabadulni, hogy ne neki kelljen fizetnie az autóbontót?

Vagy egyetlen fillért sem költenek karbantartásra, alkatrészre, s ha javítani kell, a bontóból összeszedett vackokkal foltozgatják ki a hiányosságokat?

Vagy a cég nem fizet semmi adót, feketén adja a munkatársak bérét, így az ezer forint bevétel is „tiszta” nyereségként a zsebükben marad?

Bármelyik lehetőség jár is közel a valósághoz, óva intünk attól, hogy igénybe vedd a gyanúsan olcsó autókölcsönzők szolgáltatásait. Van egy szint, ami alá egyszerűen nem lehet gazdaságosan lemenni. Ha fillérekért kínálnak neked autót, akkor ott valami nincs rendben. Vagy az autó, vagy a cég körül több a bizonytalanság, mint amit a józan kockázatvállalás elfogadhatóvá tesz.

Mire figyelj, ha túl olcsónak tűnik az autókölcsönző?

Nézd meg a céget: hány autója van? Nem kell ahhoz jelentősebb tőke, hogy valaki 4-5 kölcsönözhető autót össze tudjon szedni. Akinél csak pár autót látsz porosodni egy elhanyagolt telephelyen, attól menekülj! Ha viszont legalább 40-50 autója van már az autókölcsönzőnek, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem egy nap alatt építették fel a forgalmat. Tudtad, hogy az Olcsó Autóbérlés már több mint 80 autóval rendelkezik?

Mióta létezik a kiszemelt autókölcsönző? Fél éve, egy éve kínálják a szolgáltatásukat? Könnyen lehet, hogy el is tűnnek ugyanígy pár hét alatt. Lefoglalsz egy autót, talán előleget is fizetsz érte, de mire jönnél átvenni a kocsit, már sehol sincs a cég, mellyel szerződnél. Keress olyan társaságot, mely évek óta megbízhatóan létezik, s ezt korábbi ügyfelek véleményei is igazolják!

Milyen autókat kínál a kiszemelt kölcsönző? Rendben, neked olcsó bérautó kell, de van nekik más is a 20 éves Suzukin kívül? Nézd át az autóparkot, sokat elárul az autókölcsönző tőkeerejéről. Képesek-e drágább, újabb autókat is megvásárolni és gazdaságosan működtetni? Nézd meg az Olcsó Bérautó kínálatát: az alacsony áron elérhető kisautók mellett gazdag választékot találsz a középkategóriából vagy a családi kombikból is – ugyancsak kedvező áron!   

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat