Így választ autót a nő

Így választ autót a nő

Úgy gondoljuk, hogy minden autónak van egyénisége, lelke, még ha te nem is látod. (Van kollégánk, aki szerint nem is Te választod az autót, hanem az autó téged, de mi ezt erősnek gondoljuk). Most arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk kitalálni, ha eljönnél hozzánk, melyik autónkon akadna meg a szemed, melyiket bérelnéd ki. Vigyázz, a cikk, inkább szórakoztató, mint tudományos :)

Így választasz

Vannak, akik szerint praktikus okokból választasz autót. Más azt mondja, az autó választ ki téged, van, aki szerint a sztereotípiák, és az elvárások vezetnek afelé, hogy melyik autónkat válaszd. Ezzel egyetértünk, mert valahogy soha nem láttunk még ötfős könyvtárszakos csajbandát nyitott cabrioban az ablakokból kilógva pezsgőzni, ahogy a Balaton Szépe választásra induló bikinis csajok vélhetőleg nem családi egyterűben mennek. Bárhogy is legyen, ahogy a nagydarab kopasz kigyúrt pasi mellett nehezen tudunk elképzelni egy négydiplomás könyvtáros lányt, úgy be kell látnunk, hogy van abban valami, hogy bizonyos autókhoz, bizonyos lányok illenek. Vagy fordítva. Azért, mert egyszerűen így jó az összhang.

Fiatal nők: ezeket imádjátok

Nemrég – egy amerikai tanulmányban – azt olvastuk, hogy a fiatal nők autóválasztását 3 dolog határozza meg. Most azt fogod mondani, hogy naaaaaa, ez csúnya, de tényleg kiderült, hogy a nőknek fontos az autó színe, és preferálják a cukorka, és a lágy színeket. Szakértők szerint, ha fiatal nő vagy, nagy eséllyel választod ki a Fiat Puntónkat, a színe alapján. A nők második (fontos) szempontja a forma: kiderült, hogy a nőies formájú, gömbölyű, cuki autóinkat fogod szeretni: A Suzuki Swiftünk, vagy a Nissan Micrank lehet a legjobb választás. És innen

 nem is nagyon megyünk tovább, hiszen nektek, lányoknak a harmadik szempont a praktikusság: az, hogy „könnyű legyen parkolni” kicsi legyen a kocsi, és (tényleg) egyszerűen hozzád illő legyen. És megint a Nissannál, és a Swiftnél vagyunk.

Anyuka, és az üzletasszony

Természetesen anyukaként vagy üzletasszonyként más-más autót választasz. Ha anyuka vagy, akkor attól függően, hogy mekkora a család, valószínűleg a D kategóriás kocsijaink közül választanátok: a Grande Puntót, és a Puntót, akkor is, ha az akár 3 ajtós, és nem igazán családi. (Persze, van a nagycsaládos, aki legszívesebben egy buszt választana, de azt inkább a pasik vezetik). Lehet, hogy mert a tanulmány amerikai, azért írták, de üzletasszonyként a SUV-okból, vagy a crossoverekből választanál: például egy Nissan Qasquait. Mondjuk, ez pont az a része, amit nem értünk a tanulmánynak: mert vajon miért választ egy üzletasszony egy kényelmes kocsi helyett egy városi terepjárót, ha pedig mindenképp nagy autót szeretne, miért nem egy elegánsabbat, miért egy crossoveren akad meg a szemed? De, állítólag ezt teszitek.

Praktikusság

A tanulmány rámutat arra is, hogy van, amikor a nők ízlése megérik, és a praktikusság kerül előtérbe: ilyenkor már nem az a fontos, hogy milyen színű vagy mennyire gömbölyű az autó, amit bérelsz, hanem az, hogy mire kell alkalmasint: azaz mi lesz vele a feladat. Innentől nincs senki, aki megjósolja, hogy melyik autót fogod választani (hacsak nem kertésznadrágban érkezel, vagy hófehér menyasszonyi ruhában, netán 7 szingli barátnőddel terveztek balatoni vadkempingezést, februárban) és éppen ez az a pillanat, ami mindent összezavar, mert ettől a pillanattól kezdve kitalálhatatlan, hogy melyik autó(n)k tetszenek nektek lányok. Illetve de: akkor, ha a pasi választ, mert akkor preferáljátok az erős, nagyobb autót, a kisebb, nőcissel ellentétben. Mondjuk egy olyat, amelyik A betűvel kezdődik J Ha szükséged van egy bérautóra: kattints. http://olcsoberauto.hu/

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat