Így spórolj a bérautóval

Arra kérünk, hogy ne olvasd el ezt a cikket akkor, ha te nyerted meg a lottó ötöst, vagy napi százezreket nyersz, mert bundázod a Tippmixet, de akkor sem fontos neked, ha téged egyáltalán nem érdekel az, hogyan lehet spórolni a bérautókkal. Minden más esetben segíteni fog a cikkünk: spórolni.

Így spórolj a bérautón

Nyugodtan rávághatod, hogy a legkönnyebb úgy spórolni a bérautón, hogy a lehető legolcsóbb autót bérled ki, és meg is oldottad, de ez nincs így. Cserébe rengeteg módja van annak, hogyan tudsz spórolni a bérautón. Most elmondunk neked néhány ötletet, de ha te is tudsz mondani párat, oszd meg velünk a Facebookon.

Bérelj okosan

Ha spórolni szeretnél a bérautó költségen, az a legfontosabb, hogy okosan bérelj, jól nézz körbe a piacon. Nem biztos, hogy érdemes ragaszkodni a nagy autókölcsönzőkhöz, és – akár - kauciót letenni, vagy belemenni olyan kompromisszumokba, hogy a megtett kilométerek után is fizetsz a kocsiért (ezt sosem értettük, nem taxi, hogy kifizess vagy 5 díjat, mielőtt elindultok), mert – például nálunk – nincsenek ilyen díjak. Egyébként, ha Ford Focust bérelsz, az pontosan ugyanolyan Ford Focus lesz mindenhol. A legnagyobbtól a legkisebb kölcsönzőig.  

Spórolni tudsz úgy is, ha hosszabb távra veszed ki az autót, nem 1 napra, mert vannak olyan költségek, amelyek akkor is léteznek, ha csak egyetlen napra bérelsz autót. Érdemes gondolkodnod a tartós bérleten, ha hosszú távra szeretnél autót, iszunk egy kávét, és megbeszéljük, hogy neked, és nekünk mi lenne a jó, pontosan.

Spórolj az autón: GPS, üzemanyag

Semmi nem fontosabb, mint a GPS. Ha nincs a telefonodban, akkor legyen a kocsiban. (Mi, ha kéred, belerakjuk, napi pár száz forintért). Ezzel rengeteg időt takarítasz meg. Ha most felkapod a fejed, hogy az idővel hogyan spórolsz, elmondjuk: képzeld, hogy Pesten megállsz parkolni ott, ahol 440 Forint egy óra. Azért álltál ott meg, mert nagyjából ott vagy ahova mentél. De, csak nagyjából, mert még 8 perc gyalog. Oda, és vissza az negyed óra, ami egy százas. Egy nap tedd meg háromszor. Sok kicsi, sokra megy: a GPS pontosan odavitt volna.

Érdemes spórolni az üzemanyagon, nem csak úgy, hogy óvatosan nyomod, és eco üzemmódba rakod a lábad, hanem úgy is, hogy hol tankolsz. Lehet, hogy bele sem gondoltál, de képzeld el, hogy Budapestre jössz, és Eger mellé akarsz menni a kocsival. Ebben az esetben érdemes (például) az egri irodánkat választani, és ott bérelned autót. Ez igaz minden olyan helyre, amelyik az ország keleti felén van, mert miért vezetnél oda, és fizetnéd az üzemanyagot, ha ott kell a kocsi a környéken?

Gondolkodj előre

Bár nálunk van egy last minute autó (ennek az egyedülálló ötletnek az a lényege, hogy ha 9 kor jut eszedbe, hogy ma kell egy kocsi, vagy vészhelyzet van, mert nem indul el a tiéd, akkor 10-ig vár egy szuper autó), sokat tudsz spórolni, ha előre gondolkodsz, időben foglalsz: ha tudod, hogy az adott hónapban 10-ére kell autó, akkor ha előző hónap végén lefoglalod, több autóból választhatsz. Ez nem csak azért okos döntés, mert ki tudod választani a neked legjobb ár-érték arányú autót, hanem azért is, mert az összes fent leírt dolgot figyelembe véve tudsz választani.

Van egy szabály, ami minden spórolási „tippet” és trükköt felülír: az, hogy semmiképp ne szedj össze semmilyen parkolási, vagy más büntetést a bérautóval, mert ezt mindenképp te fogod kifizetni (Ha most felháborodsz egy pillanatra, vagy elmosolyodsz, gondolj bele abba, hogy azért, mert autót bérelsz, még vonatkoznak rád a szabályok.  De van egy hihetetlen történetünk: nálunk, az olcsóbérautónál előfordult, hogy egy srác egész nap nem fizetett a parkolásért Pesten. Mint utóbb kiderült, 4 alkalommal is megbüntették, csakhogy ezt nem mondta el nekünk: amikor megkaptuk a parkolási bírságot, szóltunk neki, nem fizette ki, ezért az nőtt, és a végén egy igen tetemes összeget kellett kifizetnie a hanyagságáért.)

Kezdd a spórolást nálunk: bérelj autót az olcsóbérautótol. Kattints: http://olcsoberauto.hu/

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat