Amit soha ne tégy egy bérautóval

Amit soha ne tégy egy bérautóval!

Egy külföldi felmérés szerint, aki autót bérel, kétféleképpen gondolkodik. Van, aki fokozottan figyel az autóra, hiszen nem az övé, és mindent megtesz azért, hogy pontosan úgy adja vissza, ahogy kapta. Van, aki lazábban kezeli a dolgokat, mert nem az övé az autó: kicsit vagánykodik, kevésbé figyel. Gondolkodj bárhogy, elmondjuk, hogy mi az, amit soha ne tegyél egy bérautóval. 

A holland példa

Valószínűleg a holland a legszabálykövetőbb nemzet: ha az út szélén van egy 30-as tábla, akkor képesek szombat hajnalban, üres utakon is lelassítani, mert úgy gondolkodnak, hogy nem véletlen van ott. Cserébe a rendőrök toleránsabbak: ha megittál 1-2 sört, és úgy ülsz be az autódba, és nem követtél el szabálytalanságot: nincs gond. Hollandiában könnyű autót bérelni, az utak tökéletes állapotban vannak, ha ott vezetsz, különösen figyelned kell arra, hogy mindig mindenki minden szabályt betart, és ezt elvárják tőled is. De vajon te betartod-e a bérautó szabályokat?  Ugye, te soha nem tennél olyat, amit most felsorolunk, sem itthon, sem külföldön? Íme azok a dolgok, amiket soha ne tégy bérautóval!

1: Gyorsan átfutott szerződés

Fontos, hogy elolvasd a szerződést.  Amikor átveszed a bérautódat, mindenképp olvasd el a bérleti szerződést (igen, a miénket is, bár abban nem találsz apró betűt, és rejtett költségeket), különben úgy járhatsz mint a híres kísérletben Amerikában, amikor pszichológusok azt tesztelték, mennyire figyelnek oda az emberek arra, mit írnak alá, ezért egy show műsor felvétele alatt aláírattattak velük egy szerződést, aminek egyik pontjában az állt (ráadásul kiemelve), hogy ahogy aláírták a szerződést, minden vagyonuk a stábé. Az emberek 99%-a olvasatlanul elajándékozta mindenét.

2: Megszeged a szabályokat

Senki nem várja el tőled, hogy holland nyugdíjasként vezesd a tőlünk bérelt autót (jól is néznél ki egy Audival, ahogy éppen feltartod a forgalmat), de arra kérünk, hogy igyekezz betartani a szabályokat: magad miatt. Arra az időszakra, amíg kibérelted az autót, addig felelősséggel tartozol érte: ha belemész egy trafipaxba, rossz helyen parkolsz és megbüntetnek, vagy bármilyen más szabályt szegsz meg (és kiderül), nem mi fogjuk állni a kiadásokat, hanem te. Mindig vezesd úgy a kocsit, hogy tudd, a felelősség a tiéd (is).

3: Óvatosan. Vagy ne, de tudd, hogy hol.

Nagyon kényes a téma: nem arra akarunk rávenni, hogy úgy vezesd a kocsinkat, mintha hímes tojásokat szállítanál hátul, kerülj ki minden kátyut, ne menj fel egy centis padkára sem, és úgy parkolj, hogy 100 méteren belül ne legyen más autó: viszont arra kérünk, figyelj oda, mert nem biztos, hogy tökéletesen ismered az autót. Lehet, hogy olyan, amit még nem vezettél, vagy a megszokottnál nagyobb, erősebb (mi tuti olyat választanánk), ezért vigyázz vele. Ne vagánykodj, ne feszegesd a határaidat, ne menj bele kétes szitukba: mert attól, hogy ez egy bérautó, még ugyanúgy megsérülhetsz benne, ha valamit elrontasz. (Persze, ki tudna annak ellenállni, hogy egy bivalyerős autót kicsit „meghúzzon”: tedd meg, ha ez az álmod, bírni fogja, de nagyon vigyázz magadra)

3+1 Tudd, meddig tartanak a határok.

Ha a olcsoberauto.hu-tól bérelsz autót, nincs kilométer-korlátozás, ez azt jelenti, hogy egy nap annyi kilométert mész a kocsival, amennyit szeretnél (extra költség nélkül), viszont a saját érdekedben érdemes egyeztetned velünk a terveidről. Ha azért bérelted ki a kocsit, mert el akarsz vele menni Szerbiába, nem gond: csak jó, ha elmondod, mert ha gond van, akkor tudunk neked segíteni (Soha senki nem úgy indul el sehova, hogy gond lehet, de ha megtörténik, jó, ha tudod, hogy az assistance-unk segíthet neked)

Ha autót szeretnél bérelni kattints ide: szeretettel várunk. http://olcsoberauto.hu/autoberles-autokolcsonzes/berelheto-autoink

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat