Az autóbérlés a luxuskocsik világa?

Vajon miért a legfeltűnőbb, legújabb közép- és felsőkategóriás kocsik szerepelnek csak sok autókölcsönző kínálatában? Az autóbérlés tényleg csak a vállalkozók, cégvezetők és üzletemberek drága játéka lenne nálunk, hétköznapi ember közelébe sem mehet kínálatnak?

Ha még soha nem kölcsönzött autót, akkor könnyen lehet, hogy az autóbérlés Ön szerint is a vadonatúj és drága autók használatát jelenti. Pedig nem így van, az autókölcsönzők járműparkjába ugyanúgy belefér a 10 év feletti hétköznapi autó, mint bárki más garázsába. Nézzen csak körül, teljesen Önre szabott autóparkkal találkozik!

Az autóbérlés valóban a cégvezetőktől indult

Amikor az első autókölcsönzők Magyarországon is megalakultak, valóban volt egy olyan törekvés, hogy a lehető legszebb arcukat mutassák az ügyfeleik felé. Az emberek nem barátkoztak meg könnyen az autóbérlés műfajával. Legtöbbüknek sokkal többet ért a saját autó, a kizárólagos használat, hogy soha nem kelljen valamin mással is megosztozni. Az autóbérlés kezdetben esélyt sem kapott, hogy a hétköznapi emberek szolgáltatása lehessen. Kizárólag cégek kölcsönöztek, többnyire a vezetők számára, az autókölcsönzők így ennek a körnek megfelelő járművekkel töltötték fel a flottáikat.

A másik ok a finanszírozás volt. Az autókölcsönzés jó üzlet, de ebben az üzletben a rendszerváltás utáni években kezdetben éppen úgy nem volt elég tőke, mint bármely más vállalkozásban. Az autókölcsönzők bizony lízingelték a kocsikat, a bérleti díjakból fizették a havi részleteket éppen úgy, mint bármely más autótulajdonos. Lízingbe pedig új autókat vettek, ahogyan a magánautósok többsége is az erőn felül vásárolt új kocsi terheit fizette éveken át.

Az autóbérlés ma hétköznapi szolgáltatás

Szerencsére az autóbérlés sok mindenben megváltozott az elmúlt években! Ma ez nem a jólfizetett cégvezetők világa, hanem bárki számára elérhető szolgáltatás. Az autóbérlés egyszerű, hétköznapi program lett, amit nem a presztízs mozgat, hanem a napi szükségletek. Az Angliában gépkezelőként dolgozó, egy hosszú hétvégére a családhoz hazalátogató fiú miért is igényelné a fényesen csillogó, legújabb autókat? Vagy az a Budapesten élő, hétközben tömegközlekedéssel járó család, akik hétvégén a Mátrában kirándulnának, miért akarnának felsőkategóriás kocsival menni? Számukra egy családi egyterű az ideális választás, melynek bérleti díja kevesebb, mint a Budapest és Miskolc közötti vasúti jegy lenne a család számára.

Az autóbérlés nem a luxuskocsik világa, hanem hétköznapi valóság, melyet Önnek is érdemes kipróbálnia. Pesti taxizás, vidéki vonatozás helyett anyagilag is kedvezőbb, ha egy kisfogyasztású, fürge kisautóba ülteti a családját.

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat