Sítúra és az autókölcsönzés

Sítúra és az autókölcsönzés

Egy külföldi utazás akkor is jelent némi extra kockázatot, ha csak a szomszéd országba szervezed a kirándulást és rövidebb utat jársz be, mintha a keleti országhatárig mennél a fővárosból. Mire ügyelj, ha külföldre is szeretnél menni a bérautóval?

Külföldi autóhasználat feltételei

Az Olcsó Autóbérlés Magyarország egyik legolcsóbb autókölcsönzője. Budapesten egyediek vagyunk abban, hogy belföldön teljesen kilométer-korlátozás és kaució nélkül adjuk át használatra bérautóinkat. Mit jelent ez? Azt, hogy autókölcsönzés során pontosan annyit kell csak fizetned, amennyit a weboldalon a kiválasztott kategóriájú autó képe mellett napi bérleti díjként látsz, nincsenek extra költségek.

külföldi autóhasználat azonban más elbírálás alá esik, az már nem tartozik bele a teljes korlátlanságba. A bérelt autót viheted külföldre is, de számolnod kell azzal, hogy a napi 300 kilométer feletti használatot külön térítened kell majd. Kilométerenként 20 forintot kell fizetni a 300 kilométer feletti úthasználatért. Például bérelsz egy autót egy ötnapos ausztriai kirándulásra, mondjuk síelni. Az odaút és a visszaút viszonylag hosszú, de a helyszínen keveset használod a kocsit. Az 5 nap alatt mondjuk belehajtasz 2 ezer kilométert. Ebből a napi 300 kilométer benne van az alapárban, ez 5 napra 1500 kilométer. Azaz a maradék 500-ra kell kifizetni a 20-20 forintot, összesen 10 ezer forintot a bérleti díjon felül.

Fontos, hogy autókölcsönzéskor mindenképpen jelezd, ha a bérelt autóval külföldre is szeretnél menni. Ezt nekünk is tudnunk kell, nehogy azt gondoljuk, hogy valaki illetéktelenül viszi külföldre az autót. Nem árt, ha előre tisztázzuk az útvonaladat, legalább a fő irányokat. Tudod, az autókölcsönzés során assistance-szolgáltatásunk is érvényes: ha műszaki hiba, vagy baleset következik be, akkor belföldön 3, külföldön 12 órán belül igyekszünk a helyszínre érni és segíteni. Ehhez viszont nem árt előre legalább nagy vonalakban tudnunk, hogy merre járnak az autóink.

Biztosítás. Fontos tudnod, hogy minden bérautónkat teljes körű CASCO védi. Ez rád is vonatkozik, ha az autót vezeted. Bálunk nem érhet olyan meglepetés, hogy utólag derül ki, hogy egyes kőrokra nem volt érvényes a biztosítás, s mondjuk egy alvázkárt teljes egészében saját zsebből kellene utólag térítened. A bérautókra kötött CASCO teljes körű, az önrésze 20 százalék, maximum 200 ezer forint.

Autópálya-matrica, hólánc. Fontos, hogy előre jelezd, ha valamilyen tartozékra szükséged van. Ha síelni indulsz a bérelt autóval, ne indulj el hólánc nélkül. Ausztriában ezt sok helyen kötelezően el is várják a téli időszakban valamennyi személyautó vezetőjétől is. Ha hólánc nélkül hajtasz be egy olyan útszakaszra, ahol az kötelező lenne, azzal megsérted a közlekedési előírásokat. Ez nem csak azzal jár, hogy kaphatsz érte valami büntetést, hanem sokkal súlyosabb következményei is lehetnek. Ha baleset ér, a biztosító meg is tagadhatja a kár kifizetését arra hivatkozva, hogy a saját gondatlanságod vezetett a balesethez. Megspórolod a hólánc költségét, viszont cserébe fizetheted az autó esetleg milliós kárát. Nem éri meg. Hóláncot tartozékként kérhetsz tőlünk, alig 300 forint a napi költsége.

Ha nem érzed elég biztonságosnak a saját autódat, vagy nincs is erre megfelelő járműved, akkor egy sítúra esetén is az autókölcsönzés a legjobb lehetőséged. Megbízható, kényelmes, alaposan felkészített bérautót találsz nálunk, érdemes válogatnod a kínálatból.

Myfleet GPS

Autóinkra a Myfleet GPS rendszere vigyáz.


Válaszd ki a kezdő és végdátumot

Keress egy járművet

Add meg a kért adatokat

Foglalás elküldése után várd visszaigazolásunkat